.: BKsurf.be:. De website van de Belgische Kampioenschappen Golfsurfen!

#BKsurf wachtperiode verplaatst naar het najaar!

In 2013 trok de karavaan van het Belgisch golfsurf kampioenschap naar het zelfs in volle hoogseizoen verlaten dorpje Plovan aan de Bretoense kust, een toen nieuwe locatie met garantie op goede golven. Graag had de Belgische Surf Federatie in 2014 teruggekeerd naar deze BK spot, maar incidenten tussen locals en een absolute minderheid binnen de BK deelnemers ontnamen die kans.

Maandenlang lobbywerk door de wergroep golfsurfen, het geven van garanties dat deze voorvallen niet meer kunnen voorkomen aan de gemeente Plovan en het installeren van extra BK crew met de taak het minimaliseren van de BK hinder voor de locals kon finaal niet leiden tot een nieuwe toelating om het BK te Plovan te organiseren.

Opvolgend werden met de steun van BK partners O'Neill en Gopro  alle alternatieven grondig onderzocht, nieuwe aanvragen verstuurd naar alternatieve BK spots zoals Carcans en Mimizan, samenwerkingen opgezet met lokale curfcamps en partnerships verder uitgewerkt. Geen van deze alternatieve pistes geven de werkgroep golfsurfen op dit moment de garanties om een kwalitatief BK te kunnen organiseren de laatste week van augustus.

De werkgroep golfsurfen heeft om deze redenen besloten om het BKsurf te verplaatsen naar het herfstverlof (25 oktober tot en met 1 november) op een later te bepalen locatie. We hopen deze locatie (regio Landes, Frankrijk) voor eind juli te kunnen communiceren.

Alle andere initiatieven van de werkgroep golfsurfen, zoals de Groms Challenge, het BK Standup Paddle, en in het bijzonder het Eurojunior project inclusief de deelname aan het Europees kampioenshap voor landenteams op de Azoren midden september gaan door zoals gepland.

Uiteraard zijn we als werkgroep beschikbaar voor vragen, opmerkingen en aanbevelingen in relatie tot deze BK beslissing.

Met sportieve groeten,

Tommy Maenhaut, voor BSF, de VYF werkgroep golfsurfen

BKsurf Dag 3

Livestream BKsurf dinsdag

BKsurf Dag 4

BKsurf Dag 1

BKsurf Dag 2

Livestream BKsurf maandag

Foto