IKsurf! Leer surfen voor €15

IKsurf - IKzeil campagne loopt een zomer lang in heel Vlaanderen

De Vlaamse Yachting Federatie (VYF) wil iedereen aan het zeilen of surfen krijgen en biedt je een eerste les aan voor slechts 15 euro. Je kan kiezen uit alle soorten surfplanken, diverse boten en catamarans op 25 locaties tussen mei en september. In totaal zijn er bijna 200 initiaties aan een spotprijs in de deelnemende zeil- en surfclubs. Voor toekomstige surfers en zeilers die niet kunnen wachten tot de zomer organiseert de VYF als start van de campagne 350 initiaties aan tijdens 6 IKsurf-IKzeil startdagen.

Inschrijven

Evi Van Acker: "Ik deed alles om een Calippo te winnen!"

Olympische zeilster Evi Van Acker raadt iedereen een eerste les aan: "Zeilen is de mooiste sport die er bestaat en surfen komt aardig in de buurt. Ik ben zeker dat bijna iedereen zeilen heel leuk zou vinden. Het is ook niet moeilijk, je hebt de basis snel onder de knie en er is voor elk wat wils door de verschillende boten." Evi zeilde voor het eerste toen ze zes was. "Ik volgde een zomerkamp in Heusden en ik vond het meteen geweldig, weer of geen weer, wind of geen wind", lacht Evi. "Op vrijdag voer ik mijn eerste wedstrijdje om het kamp af te sluiten, de winnaar kreeg een Calippo waterijsje en ik deed alles om die te winnen!"

Evi zeilt in de laser en gaat voor goud in Rio 2016 na haar bronzen medaille op de voorbije Olympische spelen te Londen. Ook zeilen in die Olympische boot zit in het lesaanbod van IKzeil. "Aan die boot is door de jaren heen nog haast niks veranderd. Daarom hou ik er ook zo van, het is sailing pur sang", besluit Evi.